Ortaca Lisesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ortaca Lisesi

ÖĞRETMENLERİYLE ÖĞRENCİLERİYLE VE BAŞARILARIYLA TARİHİN TOZLU YAPRAKLARINA İSMİNİ YAZDIRMAYI BAŞARMIŞ BİR OKULUN RESMİ FORUM SİTESİNE HOŞGELDİNİZ
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Manowar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
::merve::
Müdür
Müdür
::merve::


Mesaj Sayısı : 96
Kayıt tarihi : 19/11/07

Manowar Empty
MesajKonu: Manowar   Manowar Icon_minitimeSalı Ara. 04, 2007 9:54 pm

Manowar 1980′in sonunda New York Auburn de doğdu. Başlangıçta Joey DeMaio Black Sabbath için bass/pyrotech olarak çalışıyordu.
Sabbath İngiltere de New Castle City Hall’da bir gösteride çalarken Joey ManOwaR’un gerçek gitaristi Ross The Boss’la tanıştı.O sırada Ross The Boss, Sabbath destekli bir grup olan Shaking Street için çalıyordu.Her ikiside içlerindeki bu metal sevgisini paylaştıkları için ManOwaR fikrinde birleşmeleri uzun sürmedi. Daha sonra metalin en büyük sesi olan Eric Adams ve baterist Donny Hamzik’i bulduktan sonra ManOwaR ilk albümleri olan BATTLE HYMNS’ı çıkardı.Donnie’nin Manowar yaşamına ayak uyduramaması nedeniyle gruptan ayrıldı ve yerine Scott Colombus getirildi.

ManOwaR yeni bir firmayla anlaştığında kayıt kontratlarının imzasını kanla attılar( böylece bir ilke daha imza atmış oldular). İkinci albümleri INTO GLORY RIDE da göze çarpan en önemli şey bagetleri müthiş bir şekilde kullanan Scott Columbus oldu öyle ki Scott’un korkunç vuruşları karşısında standart bateriler dayanmıyor, paramparça oluyordu, bu yüzden özel yapım paslanmaz çelik baterilere ihtiyaç duydular.

Altı günde kayıtları ve miksleri hazırlandı, ManOwaR’un üçüncü albümü HAIL TO ENGLAND adını taşıyordu. Bu albüm gruba Great Britain turnesinin haberini veriyordu.Vikinglerin 878′de kuzey İngiltere yi işgalinden beri böyle büyük bir güç görülmemiştir. Dördüncü albümleri SIGN ON THE HAMMER’in desteği ile grup SPECTACLE OF MIGHT adlı turnelerinde her yeri ezip geçerken bütün Avrupa ManOwaR’ın sesini duymuştu bile. Bu olaydan sonra ManOwaR dünyanın en yüksek sesli grubu olarak Guinnes rekorlar kitabına geçti.

SIGN OF THE HAMMER’in hemen ardından grup FIGHTING THE WORLD isimli albümü piyasaya sürdü. ManOwaR bu albümlerinde bütün Avrupa da fırtınalar estirdiler. ManOwaR bu sel gibi sürüyü tatmin edebilmek için daha vahşi, daha gürültülü ve daha sert çalıyor, hayranları sahnede onlarla birlikte şarkı söylüyor hatta gitar çalmaya bile davet ediliyordu.

Grubun bir sonraki albümü KINGS OF METAL geniş hayran kitlesi tarafından grup üyelerine adanmıştı. Grup The Crown And The Ring parçasını 100 kişiden oluşan kilise korosuyla birlikte yapılan kaydı için Birmingham daki st.Paul katerdraline gitti. Bu görkemli yapıtta KINGS OF METAL daki diğer parçalarında olduğu gibi tam bir orkestranın özelliği vardı. Bu dönüm noktası olan kaydın ispatı için tam iki turne gerekti. Hayranları grubun yeni takdimi için tam 4 yıl bekledi. Bu zaman zarfı içinde ManOwaR New York ta kendi stüdyosunu kurdu, bu stüdyo ya besteci Richard Wagner’in evinden sonra Haus Wanfried adı verildi. Ordan grubun yedinci albümü THE TRIUMPH OF STEEL çıktı. Bu albümde 70 dakikalık metal gücünü duymak mümkündü. Homer’in The Illiad adlı eserinden esinlenerek yapılan Achilles Agony And Ectasy isimli şarkı tam 28 dakika sürüyordu. THE TRIUMPH OF STEEL albümü Almanya da listelere 39 numaradan giriş yaptı ve hiçbir single veya klip yayınlanmadan 8 numaraya kadar çıktı. Albüm Yunanistan da piyasaya sürüldüğünde ManOwaR hayranları yeni CD’yi ilk dinleyenler arasına girebilmek için Atinadaki en büyük müzik mağazasına hücüm ettiler.THE TRIUMPH OF STEEL albümüne talep o kadar çoktu ki aceleyle piyasaya daha fazla kayıt sürüldü. Atinadaki ilk konserlerinde grup 15.000 metal manyağına karşı çaldı.

Aradan yıllar geçti ve Manowar karşımıza 1996 yılında LOUDER THAN HELL ile çıktı.Bazıları saçları kestirip metal’den rock’a geçerken.Bazılarının solistleri gruplarından ayrılıp solo kariyer peşinde koşarken bazıları punkvari albümler çıkarırken ve ve ve bazıları metalin öldüğünden söz ederken bu müthiş albüm heavy metalin dimdik ayakta kaldığını Manowar ispatladı.Tabi metal’in bayrağını da elinde tuttuğunu ve kolay kolay bırakmayacağını da.Baştan sona muhteşem bir albüm olan LOUDER THAN HELL müthiş bir başarı yakaladı ve tüm Manowar fanlarının sevgisini kazandı.Brothers Of Metal,Return of the Warlord,Courage,The Gods Made Heavy Metal,Outlaw,The Power en çok beğenilen parçalar oldular.

Sonraki yıllar live albümlerle ve uzun dünya turneleriyle geçen yıllardı.En sonunda uzun bir aradan sonra 2002 yılında WARRIORS OF THE WORLD albümü geldi.Her Manowar albümü gibi bu da harika bir albümdü ve metalin kralları yılların onları değiştirmediklerini ve asla metalden vazgeçmiyceklerini tüm dünyaya gösterdiler.Bol slowlu ve bol hızlı olan bu albümdeki en çok sevilen parçalar ise Warriors of the World United,Call To Arms,House Of Death,Fight Until We Die,Swords In The Wind,An American Trilogy oldu.

Yıl 2005 o müjdeli ve kutlu haberi RTN Promotions yetkilileri veriyor.MANOWAR BU YAZ ISTANBUL’DA!Tüm Manowar fanları gibi bizler de konser alanı olan Yedikule zindanlarına akın ettik.Kimimiz gelemedik üzüldük kimimiz o muhteşem anları yaşadık ve unutulmayacak bir gece geçirdik.Konserle ilgili ayrıntılı bilgi Istanbul Konseri bölümündedir.

2006′nın bu günlerinde bizleri yeni single heyecanı sarmıştı ki Karl’ın bir motosiklet kazasında kolunu kırdığı ve single ve turne tarihlerinin ertelendiği yolundaki haberleri duyunca hevesimiz kırıldı ancak fanı olduğumuz grubun Manowar olduğunun bilincindeydik ve onlar bizi asla yüzüstü bırakmadılar ve bırakmıycaklardır.

Manowar sözlerinde bir çok konuyu işler, bunları kabaca sınıflandırırsak şöyle bir sonuç elde edebiliriz:

-Savaşlar/Kahramanlık:Grubun en çok işlediği konudur.Eski zamanlardaki savaşları anlatan grup, bu şarkılarıyla coşturucu bir hava yaratmaya çalışır.Günümüzdeki kitlesel savaşlara hiç değinmeyen grubun, eski zamanlardaki bireysel savaşları anlatmasının nedeni, bireyin hayata karşı verdiği mücadeleye dikkat çekilmesinin istenmesidir.
Şarkılar:Manowar, Dark Avenger, Battle Hymn, Gates of Valhalla, Hatred, March for Revenge, Blood of my Enemies, Kill with Power, Hail to England, Thor, Mountains, Sign of the Hammer, The Oath, Violence and Bloodshed, Defender, Black Wind Fire and Steel, Heart of Steel, The Crown and the Ring, Kingdom Come, Hail and Kill, Warrior’s Prayer, Achilles Agony and Ecstacy, Ride the Dragon, Spirit Horse of Cherokee, Burning, Power of thy Sword, Courage, Outlaw, King.

-Mistik Öğeler:Manowar belli bir inanca bağlı olmadan bir çok mistik öğeyi şarkılarında kullanmaktadır.
Şarkılar:Gates of Valhalla, Revelation, Each Dawn I Die, Bridge of Death, Guyana, Ride the Dragon, Demon’s Whip, Spirit Horse of Cherokee, My Spirit Lives on, Power.
Ayrıca Master of the Wind ve Kingdom Come parçalarında grup ölümü anlatmaktadır.

-Heavy Metal / Sahte Metale Karşı Mücadele:Şarkılarında Heavy Metal’ı yücelten ve sahteciliği yeren, Heavy Metal’in para kazanmak amacıyla yapılmamasını vurgulayan grup, Sahte Metale Ölüm sloganıyla sahte metale karşı savaş açmıştır.Ayrıca dinleyicilerine olan saygısını hiçbir zaman yitirmeyen grup, bazı şarkılarını dinleyicilerine adamış ve onların büyüklüğünü anlatmıştır.
Şarkılar:Metal Daze, Manowar, Secret of Steel, Gloves of Metal, Army of Immortals, Black Arrows, All Men Play on 10, Fighting the World, Blow your Speakers, Carry On, Holy War, Kings of Metal, Blood of the Kings, Metal Warriors, Brothers of Metal, The Gods Made Heavy Metal, Number One, Today is a Good Day to Die, Warriors of the World

-Motosiklet:Grup, tam dört albümünün açılış parçalarında bu konuyu işlemiştir.
Şarkılar:Death Tone, Warlord, Wheels of Fire, Return of the Warlord.

-Sex:Grup sadece üç parçasında bu konuyu işlemiştir.
Şarkılar:Animals, Pleasure Slave, Lady Marmelade.

-Toplumsal Sorunlar:İlk albümünde birkaç şarkıda bu konuya yer veren grup, diğer albümlerinde bu konuya fazla değinmemiştir.
Şarkılar:Fast Taker, Shell Shock.

Manowar’un adı ise Man Of War tamlamasından geliyor.Joey de Maio’nun bu konudaki açıklaması ise, hayatın her zaman bir savaş olduğu yönünde.Ayrıca Manowar eski bir savaş gemisi türü…

Grupta çalan elemanları bir arada göstermek gerekirse:

VOKAL Eric Adams 1980-
GİTAR Ross Friedman 1980-88
David Shankle 1989-93
Karl Logan 1994-
BAS Joey De Maio 1980-
DAVUL Karl Kennedy 1980
Donnie Hamzik 1981-82
Scott Columbus 1982-91
Rhino 1992
Scott Columbus 1992-

Albümleride şöyle sıralayabiliriz:

Battle Hymns 1982
Into Glory Ride 1983
Hail to England 1984
Sign of the Hammer 1984
Fighting the World 1987
Kings of Metal 1988
Triumph of Steel 1992
Hell of Steel 1993
Louder than Hell 1996
Hell on Wheels 1997
Anthology 1998
Hell on Stage 1999
Warriors Of The World 2002
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Manowar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ortaca Lisesi :: Kantin :: Ortaca LİSESİ :: BİT PAZARI :: Müzik :: Rock-
Buraya geçin: